Topul salariilor din Guvern. Șapte funcționari au salarii mai mari decât Victor Ponta

Data publicării:
botos

Cel mai mare salariu oficial din Guvern îl are Ilie Botoş, fostul procuror general al României. Acesta are o leafă de aproape 16.000 de lei net, de trei ori cât premierul, chiar dacă ocupă o funcţie de secretar de stat, care, în general este remunerată cu 4.700 de lei lunar.

Ilie Botoş a ajuns însă la vârful Guvernului, adus de vicepremierul Gabriel Oprea, pe care îl secondează. A venit prin detaşare de la Parchetul Militar şi astfel şi-a păstrat treptele salariale de general maior cu două stele şi magistrat.

Imediat după Ilie Botoş se află un consilier principal de la Serviciul Juridic al Secretariatului General al Guvenului. Acesta primeşte 9.954 de lei pe lună, cu toate că angajaţi cu acelaşi grad profesional au salarii cuprinse între 1.800 şi 4.000 de lei.

Al treilea cel mai bine remunerat de la Palatul Victoria este unul dintre sfătuitorii personali ai premierului. Adus de Victor Ponta la cabinetul său în luna februarie, consilierul câştigă 7.700 de lei lunar, faţă de 2.000-3.000 de lei cât sunt veniturile nete ale colegilor săi.

Cine sunt aceşti consilieri atât de bine plătiţi nu se ştie pentru că Guvernul refuză să facă publică lista. În clasament urmează câţiva directori de la direcţiile de control, juridică şi economică. Situaţia însă se va schimba odată cu noua lege a salarizării unitare care va fi gata în această toamnă. Atunci nimeni nu va câştiga mai mult decât premierul, a spus-o chiar Victor Ponta.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri