Deputații PNL, prezenți în plen la votul moțiunii de cenzură împotriva guvernului Dăncilă

Data actualizării: Data publicării:
dancila motiune pnl_inquam ganea (1)
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Moţiunea de cenzură depusă de opoziţie este dezbătută şi votată, astăzi, în plenul Parlamentului. Pentru demiterea Guvernului Dăncilă este nevoie de 233 de voturi. În acest moment, PNL, USR şi PMP au împreună doar 153 de parlamentari și speră să li se alăture și alți parlamentari pentru a strânge necesarul de voturi pentru răsturnarea guvernului Dăncilă.

dancila motiune pnl_inquam ganea (1)
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Rectificare Digi24: Într-o știre anterioară se preciza că 17 deputați ai PNL sunt absenți din plen. Corectăm informația anterioară cu precizarea că 90 de parlamentarii liberali vor vota moțiunea de cenzură contra guvernului Dăncilă. 

„În momentul publicării acestei informații în plenul celor două camere ale Parlamentului avea loc dezbaterea moțiunii de cenzură inițiată de PNL și nu începuse, până la acel moment, procedura de vot. Prin urmare, nu puteau fi considerați absenți parlamentari ai PNL pentru un moment care încă nu debutase. Menționăm că din partea PNL lipsesc la lucrările Parlamentului de miercuri, din motive obiective, doi parlamentari din totalul de 92”, transmite PNL, într-un comunicat. 

Liberalii au afișat un banner uriaș în plenul reunit al celor două camere ale Parlamentului. „Luptăm până la capăt pentru România”, scrie pe banner-ul afișat de PNL. Acesta a fost întins imediat după ce premierul Viorica Dăncilă a început să-și susțină discursul în Parlament. Același banner a fost afișat și la protestul de aseară, din Piața Victoriei, unde liderii PNL, parlamentari şi aleşi locali ai partidului au protestat fluturând steaguri tricolore, scandând ”Demisia” şi ”PSD, ciuma roşie”.

După discursul premierului Viorica Dăncilă, prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a afirmat, în plenul reunit, că niciodată o moţiune de cenzură nu a avut o miză mai mare decât acum, pentru că astăzi poate fi salvată România sau poate fi instaurată Republica Teleorman la cheremul unei persoane şi i-a spus Vioricăi Dăncilă că nimic nu o va slava de la a plăti pentru complicitatea la fărădelege. Turcan a făcut apel la parlamentarii puterii să apere România şi i-a avertizat că niciun guvern nu a câştigat în faţa propriului popor.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri