Traian Băsescu a așteptat la coadă să voteze: Românii sunt chemați să răspundă dacă vor stat de drept sau nu

Data actualizării: Data publicării:
20190526111502_OGN_0987-01
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Traian Băsescu, președintele PMP, a votat, alături de Maria Băsescu, la liceul „Jean Monnet” din Capitală, după ce a așteptat 20 de minute la coadă.

„Este un scrutin extem de important, atât prin situația în care se află UE. Trebuie să creăm un nou început al UE. Pentru România avem acest referendum convocat de președinte în care românii sunt chemați să răspundă dacă vor stat de drept sau nu. Acesta e mesajul de fond al celor două întrebări. Aici în mod clar trebuie să răspundem pozitiv, prin prezență.

E un semn bun, că e aglomerat la secția de votare din „Jean Monnet”, unde de regula este foarte lejer”, a declarat fostul președinte Traian Băsescu.

Românii din toată lumea votează azi, 26 mai 2019, la alegerile europarlamentare 2019. Primele urne de vot s-au deschis în Noua Zeelandă, sâmbătă, la 22.00, ora României (n.r. - duminică, ora 7.00 locală). Alături de români, toți europenii din statele membre UE își vor alege viitori reprezentanți în Parlamentul European pentru următorii 5 ani. România are alocat un număr de 33 de locuri în PE, din totalul de 751 disponibile. Fiecare partid care participă la alegerile europarlamentare de anul acesta va primi un număr de mandate proporțional cu numărul de voturi obținute.

Ghidul alegătorului informat. Toate detaliile pe care trebuie să le știi înainte să te prezinți la urne

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri