Traian Băsescu a felicitat-o pe Angela Merkel pentru câștigarea alegerilor

Data publicării:
basescu merkel presidency 1

(Foto: presidency.ro)

Șeful statului român a felicitat-o duminică seară pe Angela Merkel, după aflarea rezultate exit-poll-urilor din urma alegerilor legislative din Germania.

„Doresc să vă adresez sincerele mele felicitări pentru victoria pe care Uniunea Creştin-Democrată a obţinut-o în alegerile generale legislative. Această reuşită marchează confirmarea faptului că politicile partidului dumneavoastră i-au convins pe cetăţenii germani că direcţia pe care aţi adoptat-o şi pe care aţi susţinut-o în toţi aceşti ani este una de succes. Îmi exprim încrederea că principiile care v-au inspirat deciziile vă vor călăuzi şi mai departe în activitatea de cancelar, pentru binele Germaniei”, se arată în mesajul postat pe site-un Administrației Prezidențiale.

„Totodată, am certitudinea că relaţiile foarte bune dintre ţările noastre, prin prietenia care ne leagă şi prin relaţiile de cooperare pe care le-am dezvoltat în ultimii ani, vor fi, în continuare, un argument pentru consolidarea parteneriatului dintre România şi Germania. Vă rog să primiţi, stimată doamnă cancelar, expresia deosebitei mele consideraţii şi întreaga mea apreciere pentru realizările excepţionale pe care le-aţi avut în înalta demnitate care v-a fost încredinţată de poporul german”, a transmis Traian Băsescu.

Alegătorii germani i-au oferit, cum era de așteptat, încă un mandat de cancelar Angelei Merkel, care devine astfel cel mai longeviv șef de guvern femeie din Europa. De-a lungul întregii zile, în direct de la Berlin, alături de Cosmin Prelipceanu şi Emil Hurezeanu, Digi24 şi Digi24.ro au luat pulsul alegerilor care vor influenţa Europa şi implicit România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri