Traian Băsescu a participat la „Sâmbra Oilor” în Maramureș

Data publicării:
basescu sambra oilor

Președintele ne-a obișnuit în ultima perioadă să comunice pe Facebook, unde postează mesaje politice, dar și unele dintre activitățile la care participă.

În aceste fotografii, şeful statului apare alături de participanţi la eveniment, râzând, purtând un clop pe cap şi cu o traistă populară pe umăr. De asemenea, preşedintele s-a fotografiat alături de diverşi participanţi la sărbătoare.

Şeful statului a ajuns la Certeze în jurul prânzului. Imediat a fost înconjurat de localnici dornici să se fotografieze cu preşedintele ţării. Şeful statului nu i-a ocolit nici pe ceteraşi.

Impresionat de prezenţa importantului oaspete, un sătean a insistat ca şeful statului să primescă o sticlă de pălincă tradiţională. „Uite... sunt camerele pe mine. Asta o să apară la televizor. Nu beau”, a spus șeful statului.

Traian Băsescu i-a complimentat pe oamenii din Ţara Oaşului pentru hărnicia lor. Şi-a amintit şi că a lucrat cu oşeni în perioada în care era comandant de navă: „Când îţi spunea oşeanul: domnu comandant, în trei zile e gata, păi în trei zile era gata... lucrări pe care echipe din port le făceau în trei săptămâni, o lună”.

La „Sâmbra Oilor” au fost prezenţi şi liderii PDL Vasile Blaga, Gheorghe Flutur, Ioan Oltean şi Andreea Paul. Nu s-au întâlnit însă cu preşedintele. 

Preşedintele Traian Băsescu a mai participat şi în mai 2009 la sărbătoarea câmpenească Sâmbra Oilor.

Șeful statului a participat, sâmbătă, la Zilele Comunei Peştera. El a mai participat, vineri, la slujba de la Mânăstirea „Izvorul Tămăduirii” din Salva, judeţul Bistriţa-Năsăud, unde au fost prezenţi 5.000 de oameni.

Astfel, este pentru prima dată când Traian Băsescu face băi de mulțime pentru trei zile la rând. Gesturile lui ar putea ținti o pregătire a terenului pentru o continuare a vieții politice după încheierea mandatului la Cotroceni. Deja nou înființata Mișcarea Populară este legată, neoficial, de numele președintelui.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri