Traian Băsescu a semnat în cartea de condoleanțe deschisă la sediul Ambasadei Ucrainei

Data publicării:
traian basescu cotroceni presidency ro 26 feb

În timpul violenţelor de la Kiev, şeful statului a făcut apel în mai multe rânduri la liderii politici din Ucraina pentru a manifesta disponibilitate la dialog şi flexibilitate, absolut necesară pentru ieşirea ţării din criză şi redresarea economiei.  

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, după ce a semnat în cartea de condoleaţe deschisă la Ambasada Ucrainei, că a avut trei şedinţe de lucru pe situaţia din țara vecină, la Palatul Cotroceni.

„Problema Ucrainei ne preocupă, pentru că avem 640 de kilometri de frontieră cu Ucraina şi nu au fost două, au fost trei ( şedinţe - n.r.) şi or să mai fie”, a spus președintele, potrivit Mediafax.

Referitor la românii din Ucraina, şeful statului a arătat că situaţia este bună şi că aceştia nu sunt angrenaţi în conflicte.

„Deocamdată sunt într-o situaţie bună, adică nu sunt angrenaţi în conflicte, problema este să se revină la dreptul de a utiliza limba română, pentru că numai aşa Ucraina va reuşi să stea unită, dacă minorităţile vor avea respectul cuvenit din partea puterii. Inclusiv minoritatea rusă trebuie să aibă dreptul să se exprime în limba maternă”, a comentat preşedintele Traian Băsescu.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri