Traian Băsescu acuză Guvernul de incompetenţă și PSD de demagogie

Data publicării:
ponta nastase

Şeful statului a catalogat drept un eşec al Executivului declararea Legii descentralizării ca fiind neconstituţională.

La fel am spus și când au picat legi pe care și-au asumat și alții răspunderea. Am tunat şi am fulgerat, pentru că nu e permis să-ți asumi o lege şi să cadă la Curtea Constituţională în ansamblul ei. Este un element de incompetenţă”, a spus Traian Băsescu.

Acum doi ani, după o decizie silimară a Curţii Constituţionale, Victor Ponta, aflat în opoziţie, cerea demisia Guvernului Boc. Era vorba tot despre o lege pe care Executivul îşi asumase răspunderea. Momentul a fost amintit de preşedinte.

„Eu n-am cerut demisia Guvernului Boc atunci, deși am mârâit, nu pot să spun acum: Ponta demisionează!”, a punctat președintele.

Şeful statului i-a acuzat pe social-democraţi de atitudine duplicitară faţă de Adrian Năstase.

Mă uit la câtă demagogie funcționează la domnii de la PSD, ca și cum Ponta nu ar fi fost la hotelul Confort în noaptea cuțitelor lungi și n-ar fi devenit a două zi - după ce au stabilit debarcarea lui Năstase - purtător de cuvânt al lui Geoană, ca și cum tata socru nu ar fi fost tot atunci mare susținător al debarcării lui Năstase, și mulți dintre ei i-au reproșat Zambaccian lui Năstase și că le strică imaginea. Când văd proba asta de demagogie, aproape înțeleg că nu se poate face nimic cu ei, sunt capabili să mintă fără rușine”, a spus Traian Băsescu.

În noaptea de 15 spre 16 martie 2006, cunoscută drept „noaptea cuţitelor lungi”, Adrian Nastase a fost obligat de colegii de partid să demisioneze din funcţia de preşedinte executiv al PSD şi să renunţe la şefia Camerei Deputaţilor. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri