Traian Băsescu: Ar fi un lucru bun dacă aș putea să fac echipă cu Klaus Iohannis

Data publicării:
basescu iohannis mediafax crop

Președintele a făcut această afirmație în timpul unei conferințe de presă comune cu președintele CE Jose Manuel Baroso, în timpul căreia a fost abordat subiectul aderării la spațiul Schengen.

Traian Băsescu a subliniat că ultimul raport MCV laudă modul în care instituțiile statului implicate în combaterea corupției și-au făcut treaba, ceea ce dă dreptul României să solicite din nou aderarea la spațiul Schengen.

În rândul instituțiilor care au fost apreciate în raportul MCV, Traian Băsescu a enumerat DNA, ANI, Înalta Curte, Curtea Constituțională.

„Este foarte adevărat că Raportul MCV face referiri cu privire la abordarea politicienilor din românia, în mod deosebit a Parlamentului, dar esenţa realităţilor este modul cum funcţionează instituţiile statului român, iar funcţionarea acestor instituţii ne îndreptăţeşte ca în acest an să parcurgem prima etapă de integrare în spaţiul Schengen”, spus Traian Băsescu.

Întrebat dacă va face vizite în Germania și Olanda, țări care s-au opus aderării României la Schengen, președintele a răspuns: 

„Nu știu dacă voi face vizite în capitalele unde avem vulnerabilități, dar un bun lucru ar fi dacă aş putea face echipă pentru a sprijin intrarea în Schengen cu un ministru de Interne care s-ar numi Iohannis”, a răspuns Traian Băsescu.

În conferința de presă, Jose Barroso a spus, cu referire la cel mai recent raport asupra Mecanismului de Cooperare și Verificare, că „România a făcut progrese, dar rămân preocupări în ceea ce privește corupția. Sperăm că va exista consens pentru îndeplinirea obligațiilor din raport”.

Președintele CE a mai spus că „România trebuie să adere la Schengen pentru că toate criteriile au fost îndeplinite”.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri