Traian Băsescu: Aş merge la Moscova, dar deocamdată nu am nicio invitaţie

Data publicării:
base bun presidency

Preşedintele a admis că persistă divergenţele cu Federaţia Rusă în ceea ce priveşte scutul antirachetă. 

„Din punctul meu de vedere a fost o întâlnire bună. Întâlnirea a prilejuit şi constatarea existenţei şi a unor puncte divergente, dar am convenit ca dânsul să transmită preşedintelui Putin disponibilitatea noastră pentru cooperare. Avem puncte de vedere diferite. Noi declarăm elementele de scut antichetă ca fiind un element defensiv. Rămâne să crească încrederea”, a spus Traian Băsescu.

Şeful statului român nu a ascuns că îşi doreşte o vizită la nivel înalt în Federaţia Rusă. Totuşi, acesta a precizat că oficialii de la Kremlin nu au făcut niciun demers în acest sens.

"Deocamdată nu am nicio invitaţie, îmi pare rău. M-aş duce. Dar merge ministrul de Externe săptămâna viitoare pentru o întâlnire cu ministrul de Externe Lavrov”, a declarat şeful statului.

Întrebat despre o posibilă vizită la Bucureşti a lui Vladimir Putin şi dacă va fi adresată o invitaţie în acest sens de către ministrul de Externe, Titus Corlăţean, cu ocazia deplasării la Moscova, Băsescu a răspuns că este prematură o astfel de discuţie.

"Să vedem. Este timp până pleacă ministrul de externe, să vedem ce va mai fi", a spus Băsescu.

CSAT şi Consiliul de Securitate al Federaţiei Ruse au semnat la această întâlnire un document privind lupta împotriva terorismului, a criminalităţii transfrontaliere, a traficului de droguri şi de fiinţe umane şi de combatere a spălării banilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri