Sari la conținut

Traian Băsescu, așteptat la PMP

Fostul preşedinte este aşteptat astăzi să ajungă la sediul Partidului Mişcarea Populară. Deşi nu a anunţat dacă se va înscrie sau nu în partid, Traian Băsescu are deja pregătit un birou la PMP. 

De altfel, PMP a aprobat o rezoluţie prin care îşi asumă proiectul de ţară al fostului preşedinte Traian Băsescu şi continuarea implementării acestuia pentru definitivarea procesului de modernizare a României şi întărire a statului de drept.

„În ultimul deceniu, prin acţiunile directe ale şefului statului, România a cunoscut o perioadă de progres social, economic, instituţional şi, într-o foarte mare măsură, chiar şi politic. Preşedintele Traian Băsescu a fost cel care a iniţiat şi susţinut multe dintre reuşitele societăţii româneşti, fiind parte integrantă a procesului de consolidare a democraţiei şi de construire a statului de drept. Justiţia independentă şi reforma Codurilor juridice, reforma în Educaţie, în piaţa muncii, orientarea corectă în politica externă, îmbunătăţirea nivelului de trai al populaţiei faţă de 2004, organizarea la Bucureşti a celui mai important Summit NATO, întărirea societăţii civile şi reformarea foarte multor instituţii cruciale ale statului reprezintă reuşite la care Traian Băsesu a avut o contribuţie decisivă. De multe ori, chiar în ciuda rezistenţei la schimbare a unui sistem osificat pe o structură criptocomunistă”, se arată în rezoluția pe care o puteți citi integral AICI.