Sari la conținut

Traian Băsescu: Categoric o susțin pe Elena Udrea la prezidențiale

Preşedintele a spus, la un post de televiziune, că Elena Udrea a fost un ministru bun, având peste 600 de proiecte, de care „va profita în campanie”, şi care a avut „cea mai bună absorbţie pe fonduri europene”, informează Mediafax.

„Este un om pragmatic şi extrem de loial”, a spus Traian Băsescu despre Elena Udrea, adăugând: „Este un om foarte hotărât şi cu o rezistenţă incredibilă şi fizică pentru a umbla prin ţară şi la atacuri”.

Traian Băsescu a arătat că a fost un susţinător fără rezerve al PMP, inclusiv în alegerile europarlamentare.

„Aţi văzut foarte bine şi în alegerile pentru PE, nu m-am dat în lături de la nicio susţinere, asumându-mi acest partid. Categoric, susţin candidatul la funcţia de preşedinte al României al acestui partid", a precizat Traian Băsescu.

„Eu am lucrat bine cu Diaconescu”

În ceea ce îl privește pe Cristian Diaconescu, Traian Băsescu a declarat că l-a susţinut pe Cristian Diaconescu atât timp cât a fost candidatul PMP, şi că ar fi „caraghios” să anunţe acum că susţine un independent.

„A fost Cristi Diaconescu (candidatul PMP, nr), l-am susţinut, atât cât a fost nevoie, cel puţin până a anunţat că va candida independent. Astăzi este Elena Udrea, categoric o voi susţine în campanie, pentru că este candidatul PMP”, a spus Traian Băsescu.

„Nu mă pot dezice de PMP, să spun că de astăzi susţin un candidat independent. Ar fi caraghios”, a adăugat şeful statului.

Președintele a ţinut să precizeze că are un „respect deosebit” pentru Cristian Diaconescu şi a menţionat faptul că acesta a avut o „problemă de conştiinţă”, pentru că a avut o discuţie în conducerea PMP, cu membrii acestui partid, care l-au întrebat dacă a fost în "322", iar Diaconescu a spus că nu a fost în lista celor care au semnat pentru prima suspendare din funcţie a preşedintelui, când era în PSD.

„Probabil aşa şi-a amintit”, a spus Traian Băsescu, precizând că pe site-ul Camerei Deputaţilor sunt documentele şi cu semnăturile pentru suspendare, şi cu votul din Parlament, unde apare şi numele lui Cristian Diaconescu.

„Nu vreau să merg mai departe. Eu am lucrat bine cu Diaconescu, mărturisesc că uitasem, în capul meu doar suspendarea din 2012, când ştiam că nu a fost acolo, dacă nu a avut forţa să meargă în faţa partidului să se explice, asta e", a mai spus șeful statului.  

După întrevederea de la Cotroceni, Elena Udrea a evitat să spună explicit dacă este candidatul favorit al șefului statului, precizând că Traian Băsescu va anunța, în această seară, ce decizie a luat în privința prezidențiabilului pe care îl va susține.

„Ceea ce vă pot declara este că a fost o discuţie pozitivă, una în care am discutat foarte mult despre conţinutul programului şi oferta candidatului Elena Udrea, despre PMP şi despre campania electorală în general. A fost o discuţie extrem de consistentă, cu multe argumente. O descriu ca pe o întâlnire pozitivă, pentru mine şi pentru partid”, a spus președintele PMP.