Traian Băsescu: Cea mai bună în politică este independenţa. Şi eu sunt independent

Data publicării:
TRAIAN BASESCU-Mediafax Foto-Marius Dumbraveanu

Întrebat cum comentează faptul că primarul Valentin Vrabie este independent, Traian Băsescu a răspuns: „Mă convinge tot mai mult că cea mai bună în politică este independenţa. Şi eu sunt independent”.

Şeful statului le-a spus jurnaliştilor că a primit mai demult invitaţie de la primarul din Peştera pentru a participa la Ziua comunei, însă ceea ce l-a determinat să vină a fost faptul că a văzut pe internet că localitatea este „autofinanţată”.

Traian Băsescu a ajuns, sâmbătă după-amiază, în comuna constănţeană Peştera, unde a fost întâmpinat de primarul din localitate, Valentin Vrabie. După discuția cu acesta, președintele a vizitat muzeul comunei.

„Am vrut să vin pentru că e în Dobrogea. În al doilea rând, am intrat pe internet şi am văzut că este o comună autofinanţată, ceea ce la momentul ăsta poate fi o lecţie pentru foarte mulţi primari, dar şi pentru cei care fac reorganizarea administrativă. Trebuie să ştie, ei s-au uitat la faptul că reorganizarea administrativă se lasă cu numiri de guvernatori, în loc să se uite cum sunt comunele, să vadă câte sunt nefinanţabile aşa cum sunt acum, să pornească de la unitatea de bază care este comuna, dacă se poate sau nu autofinanţa, or Peştera este un exemplu”, a spus Traian Băsescu.

Sâmbătă, la Peştera, se desfăşoară Ziua comunei, fiind organizate spectacole la care au fost invitaţi să participe, între alţii, Alex Velea, Holograf, Mandinga şi Aurel Tămaş. Seara se va încheia cu un show cu lasere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri