Traian Băsescu: „CEC este singura bancă care finanţează agricultura, băncile austriece nu o fac”

Data publicării:
ioana basescu traian basescu fb 1

Traian Băsescu a spus că fiica sa, Ioana, a achiziţionat cinstit un teren, cu credit de la CEC, singura bancă ce finanţează agricultura.

„Creditul este la dobânda pieţei, din ziua în care s-a făcut contractul de credit. Fiica mea a depus dosarul la sucursala Victoria, pentru că CEC este singura bancă care finanţează agricultura, băncile austriece nu o fac. Politica e pornită de pe vremea lui Boc, când s-a stabilit ca unul din obiectele de activitate să fie finanţarea agriculturii. Marea majoritate a oamenilor din agricultură se finanţează de la CEC. Povestea cu dobânda, că e mică, e adevărat că scrie 6,53, dar este dobânda anuală 7,1, peste dobânzile cu care se finanţează societăţi agricole. Fiind persoană fizică, s-a dat această dobândă”, a spus Traian Băsescu, citat de Mediafax.

„Este un joc politic pe care îl face USL în ansamblul său”, a spus preşedintelem cu privire la declarațiile ulterioare din spațiul public pe această temă.

El a mai adăugat că nu şi-ar fi permis să facă ilegalităţi.

„E o afacere de familie cinstită, pe care nu aveam de ce să o mai amân”, a spus Băsescu.

El a declarat că a discutat cu consilierul Rădulescu despre acest subiect, legat de teren, pentru că a dorit să se sfătuiască cu acesta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că partidele din USL se luptă între ele pentru a controla comisia parlamentară, pentru a anunţa concluziile, el adăugând: „Dacă sunt cinstiţi şi nu vor să facă un joc politic şi vor să afle adevărul, nu mai bine fac o plângere la Parchet, acum?”.

„Nu ştiu care să pună comisia sub control, vă daţi seama ce plăcut ar fi un partid să iasă să spună concluziile - "În concluzie, se sesizează Parchetul". Nu mai bine, dacă sunt cinstiţi, şi nu vor să facă un joc politic şi vor să afle adevărul, nu mai bine fac o plângere la Parchet, acum?”, a spus Băsescu.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri seară, că PNL va decide joi poziţia legată de Comisia parlamentară în cazul Călăraşi, iar întrebat dacă în USL mai există armonie, el a răspuns că Uniunea funcţionează.

Comisia de anchetă pentru terenul familiei Băsescu a produs noi tensiuni între PNL şi PSD. Practic, cele două părţi se acuză reciproc de minciună. În acest context a avut loc o întâlnire între Crin Antonescu și Victor Ponta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri