Traian Băsescu: Contez pe intrarea României în Schengen în aprilie 2014

Data publicării:
traian basescu cotroceni presidency ro 26 feb-5

„Contez pe aderarea noastră în aprilie 2014”, a spus șeful statului, întrebat când va intra România în Schengen.

Preşedintele a menţionat că România ar fi fost deja în Schengen dacă nu ar fi fost „puciul premierului Ponta”, din iulie 2012.

Potrivit Mediafax, Traian Băsescu a mai spus că afirmaţiile ministrului german de Interne privind „imigraţia săracilor” din România şi Bulgaria nu au nicio legătură cu aderarea la Schengen, care depinde numai de îndeplinirea angajamentelor asumate de cele două ţări.

„Şi trebuie să ne obişnuim pe viitor cu imigraţia din motive economice din România, pentru că pur şi simplu diferenţele între nivelul de trai sunt prea mari”, a adăugat preşedintele.

„Sigur că avem şi probleme, cum este corupţia, pe care am recunoscut-o dintotdeauna. Dar se pare că aceasta există şi în alte ţări membre", a afirmat Traian Băsescu, făcând referire la afirmaţa preşedintelui CE, Jose Manuel Barroso, potrivit căruia bugetul UE ar putea fi asigurat pe şapte ani cu banii care se pierd prin corupţia la nivelul Uniunii într-un singur an.

Şeful statului a mai spus că România va avea, din 2014, pe deplin în vigoare noile coduri penale şi civile, cu ajutorul cărora se va putea combate corupţia mai eficient şi mai repede.

Președintele a menționat, în acest context, și o serie de rezultate în combaterea corupției: „Un fost premier condamnat la doi ani de închisoare, un fost ministru al agriculturii - la şase ani, un fost ministru de finanţe - la cinci ani, dar şi alţi politicieni condamnaţi”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri