Traian Băsescu: Cred că PSD va avea propriul candidat la preşedinţie

Data publicării:
basescu ponta crin antonescu-Mediafax Foto-Razvan Chirita

 

Întrebat dacă Victor Ponta ar fi un candidat mai bun la președinție decât Crin Antonescu, Traian Băsescu a răspuns că „niciunul nu e ce i-ar trebui României”.

Eu nu am încă o figură politică conturată. Nu vă imaginaţi că stau pe Lună şi Cotroceniul e o cazemată în care nu se intră decât dacă sari gardul. Mă uit la ei şi la ce sunt în stare pentru voturi. Antonescu s-a urcat în trenul anti-Roşia Montană, deşi habar nu are ce e acolo. Ponta s-a urcat în trenul pro-Roşia Montană, deşi nici el nu ştie despre ce e vorba. Eu m-am urcat în trenul anticorupţiei. Eu nici ca opozant nu am vorbit fără să am date”, a declarat președintele în emisiunea „După 20 de ani”, de la ProTV.

Traian Băsescu a adăugat că în acest moment „nu avem un candidat ideal”.

Este secetă”, a spus șeful statului.

Unul din ei va fi în turul doi, dar niciunul nu poate să câştige. Dacă mă întrebaţi, cred că PSD va avea candidat. Dincolo de pact, mi se pare anormal şi nedemocratic ca cel mai mare partid să nu aibă candidat. Cum Dumnezeu să fii cel mai mare partid şi să nu ai candidat la prezidenţiale? PDL când a fost cel mai mare ca procentaj s-a dus singur împotriva tuturor şi a câştigat. Au oameni mai maturi decât Victor Ponta şi mai apropiaţi de economie. Nu o să nominalizez eu oamenii. Îi admir ca partid, îi dezaprob ca politică. Nu sunt un partid nedemocratic şi pe care să nu-l respecţi”, a susținut președintele României.

Traian Băsescu a mai făcut declarații și despre Roșia MontanăPreședintele mai crede că protestul din Piaţa Universităţii, al celor care se opun exploatării de la Roșia Montană, este unul „curat”, în schimb, cel de la Roşia Montană este unul „fabricat”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri