Traian Băsescu critică fuziunea PDL-PNL: „Am văzut și oportuniști care nu mai încăpeau pe scene, pe lângă mine. Astăzi sunt în mizeria compromisului”

Data publicării:
blaga iohannis

Președintele a spus că PDL a fost singurul partid care l-a susținut la alegerile din 2009 și la referendumurile de demitere din 2007 și 2012.

Am văzut și oportuniști care nu mai încăpeau pe scene, pe lângă mine, pentru a apăra, chipurile, statul de drept. Ei, de fapt, voiau sa ia din eveniment , din necaz – necazul pentru România, nu neapărat pentru mine -, imagine, etichetă că sunt intransigenți. Sunt aceiași care astăzi sunt în mizeria compromisului exact cu cei care au dat lovitura de stat din vara anului 2012 și din 2007, pentru că a fost o consecvenă partidelor, fie că ne referim la PDL, la PNL , la PC”, a spus președintele la o dezbatere organizată de Fundația Mișcarea Populară, la doi ani de la suspendarea din 2012.

Traian Băsescu a criticat alianța dintre liberali și democrat-liberali, decisă după ieșirea PNL din USL.

Cum vrei să faci fuziune cu un PNL, să îi preiei și numele, iar mâine PNL va fi același partid care, s-a demonstrat și la declarația neconstituțională care s-a făcut acum câteva zile, prin care mi se cerea demisia, în condițiile în care nu puteam fi acuzat de nimic, iar cel care le dăduse motivul încă nu este judecat”, a spus el.

Reflexul PNL s-a materializat imediat, acela de a încălca statul de drept. Astazi, partidul care era fanionul statului de drept se duce cu arme și bagaje drept acolo pentru a acoperi nevoia analizei eșecului de la europarlamentare, când după ce s-a promis că, dacă pleaca Traian Băsescu noi realansăm partidul, au obținut 16% în legislative și după ce a plecat Traian Băsescu au reușit să obțină 12%”, a adăugat președintele.

Trebuia evitată analiza în interiorul partidului și imediat s-a anunțat și predarea PDL către PNL, un partid care nu s-a dezis nici de suspendarea din 2007, nici de cea din 2012 și care a reacționat conform reflexelor lui chiar la declarația cu privire la demisia președintelui”, a mai spus Traian Băsescu.

Președintele PDL, Vasile Blaga, a răspuns la declarațiile președintelui: „Nu am plecat nicăieri de nicăieri. Am rămas și suntem apărători ai statului de drept, suntem într-un proces pe care nu îl mai poate opri nimeni, de realizare a unui partid mare de centru dreapta”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri