Traian Băsescu: Daniel Morar s-ar încadra în portretul robot al viitorului preşedinte al României

Data publicării:
daniel morar digi24

 

Şeful statului a făcut la Adevărul Live un portret robot al viitorului preşedinte al României, precizând că s-a hotărât să nu mai facă greşeala de a enumera unul, doi sau mai mulţi potenţiali candidaţi pentru această funcţie, pentru că întotdeauna omite pe cineva şi îi pare rău.

„Trebuie să fie un om care deja a probat că a făcut ceva pentru ţara asta, nu poţi să pui un începător, care nu a lăsat nimic de pe urma lui, în vârful statului. Trebuie să fie un politician care să aibă suficientă experienţă politică, care nu a avut nimic în comun cu fostul regim. Eu am învăţat democraţia, hai să alegem unul care vine gata învăţat, crescut în democraţie”, a declarat şeful statului.

Preşedintele a arătat că nu spune că viitorul preşedintele trebuie să aibă 25 de ani, dar „poate să fie la peste 40 de ani, undeva acolo”, „să nu fi trăit în societatea comunistă, care făcuse asistaţi şi dependenţi de stat”. „Să fi trăit mai mult în perioada după Revoluţie”, a adăugatTraian Băsescu.

Preşedintele a mai arătat că i-ar plăcea ca viitorul preşedinte să aibă capacitate de negociere politică.

Preşedintele a menţionat că i-ar mai plăcea să fie un „politician care ori dacă a venit în politică cu un apartament, să îl găsească candidatura pentru prezidenţiale cu un apartament, ori, dacă a primit un Mercedes, foarte bine, să fie cu Mercedes, dar să nu fi explodat bogăţia pe capul lui după ce a venit în politică”.

Întrebat dacă Daniel Morar s-ar încadra în acest portret robot, preşedintele Traian Băsescu a răspuns: „Cred că da. Am convenit că nu voi spune, dar cred că Daniel Morar se încadrează în portretul robot pe care l-am făcut”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri