Traian Băsescu: „Daţi o şansă tinerilor. Acesta a fost secretul succesului cu PDL”

Data publicării:
2303 20discursbase37min-56424-1

PDL, pentru a-mi fi partener, trebuie să se bată pentru a asigura resurse financiare pentru crearea de locuri de muncă pentru tineri. Promovarea generaţiei tinere în administraţie poate fi un semn că PDL are acest obiectiv. Daţi-le o şansă”, a declarat preşedintele sâmbătă, la Romexpo, de la tribuna Convenţiei Naţionale a democrat-liberalilor.

„Au fost zece ani cu Petre Roman şi zece ani cu Traian Băsescu, trebuie să înceapă următorul ciclu. Generaţia tânără a fost secretul succesului cu PDL”

El a dat un exemplu propriu, din Partidul Democrat al anului 2004, când la alegerile locale a preferat să promoveze tinerii: La localele din 2004, am spus că oamenii din generaţia tânără vor candida: Scripcaru la Braşov, Gheorghe Falcă la Arad, primarul de Slatina şi mulţi alţii. Iar eu, în înţelegere cu partidul, am spus: fraţilor, iau steagul din nou şi am să-l înfig din nou alături de generaţia tânără, la primărie. Acesta a fost secretul succesului cu PDL-ul.

Au fost zece ani cu Petre Roman, zece ani cu Traian Băsescu, acum trebuie să înceapă următorul ciclu. Nu mai aveţi timp. Orice amânare vă va costa. O spun ca un om care iubeşte partidul ăsta. Aveţi alegeri în două rânduri în 2014 şi legislative în 2016.

După 2014, obiectivul meu va fi construirea unei drepte puternice care să readucă procesul de modernizare a României într-o doctrină care creează şanse, nu dă pomeni electorale, care lasă omul să evolueze fără să îi spună cineva unde e locul lui, unde fiecare om să aibă deschis orice orizont”, a afirmat preşedintele.

Mai târziu în istorie, mai exact în 2009, cu ocazia alianţei cu PSD-ul venit la guvernare cu oameni hârşâiţi, dar cunoscători ai administraţiei locale şi centrale, PDL-ul „a dus acolo cei mai experimentaţi oameni politici pe care îi avea”, precizează Traian Băsescu. „Eram conştient că aveam nevoie de o garnitură tânără, dar în acelaşi timp aveam nevoie de echilibru în guvernare”, explică preşedintele.

Toate declaraţiile preşedintelui, aici:Traian Băsescu către PDL: Am pus ţara deasupra interesului de partid. Ştiu, asta nu v-a făcut fericiţi ca oameni politici

Traian Băsescu: „Când Legea Educaţiei modificată de PSD va veni la promulgare, o voi trimite înapoi”

Ella Moroiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri