Traian Băsescu, de acord cu Victor Ponta și Constantin Niță miniștri interimari la Finanțe, respectiv Economie

Data publicării:
traian basescu 2 cotroceni 8 oct

„Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat miercuri, 19 februarie a.c., Decretul prin care se ia act de demisia domnului Daniel Chiţoiu, viceprim-ministru, ministrul Finanțelor Publice, şi se constată încetarea funcţiei acestuia de membru al Guvernului şi Decretul prin care se desemnează domnul Victor-Viorel Ponta, prim-ministru al Guvernului României, ca ministru interimar al Finanțelor Publice, viceprim-ministru”, se menționează într-un comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.

„De asemenea, preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat miercuri, 19 februarie a.c., Decretul prin care se ia act de demisia domnului Andrei-Dominic Gerea, ministrul Economiei, şi se constată încetarea funcţiei acestuia de membru al Guvernului şi Decretul prin care se desemnează domnul Constantin Niţă, ministrul delegat pentru Energie, ca ministru interimar al Economiei”, se precizează în conunicat.

Premierul Victor Ponta a discutat astăzi cu miniştrii demisionari Daniel Chiţoiu şi, respectiv, Andrei Gerea şi, în urma discuţiei, a luat act de demisiile celor doi.

Ulterior, prim-ministru Victor Ponta i-a solicitat preşedintelui Crin Antonescu să propună doi miniştri din partea PNL pentru a prelua interimatul la Ministerul Finanţelor Publice şi, respectiv, la Ministerul Economiei. Crin Antonescu a refuzat şi în acest caz să facă vreo propunere din partea PNL.

Așadar, Victor Ponta a desemnat două propuneri pentru ocuparea interimară a acestor poziţii, pe care le va înainta spre aprobare preşedintelui României. Este vorba de preluarea de către prim-ministrul Victor Ponta a conducerii interimare a Ministerului Finanţelor Publice şi de către Constantin Niţă a conducerii interimare a Ministerului Economiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri