Traian Băsescu, despre alianța Ponta-Tăriceanu: Sunt doi șmecheri ai politicii românești, care încearcă să găsească soluții disperate

Data actualizării: Data publicării:
Traian Basescu la Digi24 (3)

Fostul președinte Traian Băsescu spune că Tăriceanu caută un sprijin în Pro România pentru a intra din nou în Parlament. Într-o intervenție la Digi24, acesta a mai declarat că atât Ponta, cât și Tăriceanu încearcă să găsească soluții disperate.

ALDE a pierdut până acum din guvernare si nu are nimic de câștigat prin ieșirea de la guvernare. Dacă Tăriceanu își imaginează că va putea să spună sau să nu-și asume alături de PSD erorile guvernului, se înșala. În plus, țintește către Pro România ca un vehicul care să-l mai transporte o dată în Parlament. Numai că Ponta a arătat că știe să-și lase partenerii în drum, vezi Crin Antonescu”, a declarat Traian Băsescu.

Sunt doi șmecheri ai politicii românești, care încearcă să găsească soluții disperate. Tăriceanu nu va scăpa de stigmatul guvernului alături de PSD, iar Ponta nu-l va transporta gratis în viitorul Parlament pe Tăriceanu și gruparea de baroni parlamentari”, precizează fostul președinte.

Cine pare pe poziția mai puternică dintre cei doi?

Categoric Ponta, pentru ca ALDE nu are capacitatea de a aduce voturi în campanii, pentru că e format de baroni ai politicii, ai parlamentului, nu teritoriali. (...) Ca atare, nici nu are cum să-i ia Ponta, care și el e la limita, la 6%, nu-și poate asuma creșterea pragului, pentru că, făcând alianța, va avea prag de 8% ca poată intra în Parlament”, explică Traian Băsescu, președintele de onoare al PMP.

ALDE ar putea decide astăzi să rupă coaliția și să părăsească guvernul. Decizia ar urma să fie luată după ce discuțiile din coaliție nu au avut nicio concluzie favorabilă pentru oamenii lui Tăriceanu. Conform unor surse, unii miniștri ALDE ar avea deja demisiile scrise. După decizia partidului, toți miniștrii lui Tăriceanu vor fi obligați să își dea demisia din Guvern. Este vorba de miniștrii de la Mediu, Energie, Externe și Relația cu Parlamentul.

Editor web: Cristina Tudor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri