Sari la conținut

Traian Băsescu, despre discuţiile V. Hrebenciuc-D. Şova: Te ia şi râsul, arată cât de jos e nivelul clasei politice

 

Te ia şi râsul când vezi tipul ăsta de discuţii, Hrebenciuc spunându-i lui Şova: Măi, te fac preşedinte, dar scoate legea amnistiei. E penibil. Ce să spui mai mult decât atât? Să vedem dacă se încadrează în trafic de influenţă, nu ştiu dacă sunt îndeplinite toate condiţiile pentru trafic de influenţă, dar astfel de discuţii arată cât de jos este, practic, nivelul clasei politice”, a spus Traian Băsescu la Adevărul Live.

Probabil că lucrurile s-au depreciat în partide de când am plecat eu. Eu am plecat din partid în 2004, deci acum zece ani, pe de o parte. Pe de altă parte, chiar dacă PDL nu a fost un partid de sfinţi, şi se vede asta, nu cred că relaţiile în interiorul PDL erau la un nivel atât de jos”, a mai spus şeful statului.

Întrebat dacă a negociat cu Viorel Hrebenciuc, când era lider de partid, Traian Băsescu a spus că nu îşi aminteşte să fi negociat cu acesta, potrivit Mediafax.

Discuții între V. Hrebenciuc și D. Șova despre amnistie și președinția PSD. V. Ponta: „Nu ne spune DNA pe cine să punem șef la partid”

Eu alianţa am negociat-o, dacă nu mă înşel, printre altele (...) În 2009, să vă spună, am martori pe Boc, pe Blaga, primul lucru pe care l-am făcut a fost să îi trimit la liberali. Am spus: mergeţi şi discutaţi cu liberalii, cu Tăriceanu. Tăriceanu a spus da, intrăm în alianţă, cu o singură condiţie, dacă ne daţi funcţia de prim-minstru”, a povestit Traian Băsescu, adăugând că „tocmai trecuseră prin experienţa Tăriceanu, prim-ministru, care în 2007 fusese vârful de lance al suspendării”.

Viorel Hrebenciuc a fost reţinut

Nu se putea aşa ceva, în politică poţi să greşeşti o dată, nu de două ori. Tentativa asta a fost, de a face guvern PDL-PNL. (...) A doua variantă a fost PSD”, a mai spus Traian Băsescu, precizând că Viorel Hrebenciuc nu a făcut parte din cei care au negociat intrarea PSD la guvernare.

Întrebat dacă Viorel Hrebenciuc este „eminenţa cenuşie a partidului”, Traian Băsescu a replicat: „Este, are o capacitate de negociere formidabilă, din câte ştiu, şi este omul care poate aranja voturile la moţiuni de cenzură, la introdus amendamente în legi, unele bune, altele proaste. Are această capacitate şi, din câte ştiu, este omul care are cel mai bun dialog cu UDMR”.