Traian Băsescu, despre intervenţiile ambasadorilor: Se practică, mulţi se duceau la minister cu firmuliţa de mână

Data publicării:
basescu miscarea populara-2

„Da, cred. Se practică. Cei pe care-i vedeţi dându-ne lecţii - nu spun de actualul ambasador al SUA, dar mulţi pe care i-aţi văzut în ani dându-ne lecţii - se duceau pe la ministere, cu firmuliţa de mână: "De ce n-a câştigat ăsta licitaţia, să câştige ăsta!"”, a declarat, joi seară, fostul preşedinte Traian Băsescu, la un post de televiziune.

El a precizat că nu primea astfel de informaţii pe cale oficială, ci le ştia de la miniştri, adăugând că a avut parte de astfel de ”intervenţii” în perioada în care a fost ministru.

„La mine ca preşedinte nu au îndrăznit, ca ministru da”, a spus Traian Băsescu.

Referitor la informaţia potrivit căreia ambasadorul la care face referire fostul şef al ANAF este olandez, Băsescu a afirmat că Olanda „face un joc foarte urât cu România”.

„Olanda priveşte la portul Constanţa ca la un măr pe care îl vrea în coşul ei. Ar vrea să facă managementul portului Constanţa ca să gestioneze traficul de mărfuri”, a afirmat Traian Băsescu.

Fostul şef al ANAF Gelu Diaconu a scris joi, pe site-ul personal, că un ambasador a venit la el în birou, împreună cu un om de afaceri, şi l-au presat să deblocheze rambursare de TVA într-un caz de evaziune, acuzaţiile sale fiind confirmate de fostul premier Victor Ponta, care a scris, pe Facebook, că ambasadorul vizat este cel al Olandei, care şi-a încheiat misiunea în România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri