Traian Băsescu, despre noua Constituţie: Să fie la fel de bine gândită precum cea din 1923

Data publicării:
traian basescu cotroceni presidency ro 26 feb-5

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri seară, la Constanţa, după ce a vizitat expoziţia dedicată Regelui Ferdinand I, că noua Constituţie trebuie să fie la fel de bine gândită precum cea din 1923. 

„Asta a fost una dintre cele mai moderne constituţii din lume (n.r.- Constituţia din 1923). În baza acestei Constituţii şi a modului cum funcţiona statul român în perioada de după intrarea constituţiei în vigoare, România a fost una din cele mai stabile ţări din punct de vedere economic, cele mai stabile din lume, nu din Europa”, a spus Traian Băsescu, potrivit Mediafax.

Întrebat de jurnalişti ce ar trebui să păstreze noua Constituţie din cea din 1923, şeful statului a răspuns: „Principiile sănătoase de funcţionare a statului. Să fie la fel de bine gândită”.

De asemenea, Traian Băsescu a spus că expoziţia reprezintă „o parte glorioasă a istoriei noastre”.

Traian Băsescu a ajuns, vineri, în jurul orei 18.00, la Constanţa, pentru a participa la vernisajul expoziţiei dedicate Regelui Ferdinand I al României, la bordul Fregatei „Regele Ferdinand”, el fiind întâmpinat de Garda de Onoare care a intonat imnul de stat.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri