Sari la conținut

Băsescu: Doamnă Shhaideh, vă rog, nu acceptaţi nominalizarea

Liderul PMP Traian Băsescu scrie pe Facebook că nu o cunoştea pe Sevil Shhaideh, dar imediat ce a aflat de nominalizarea ei şi-a sunat „finii” tătari şi cunoştinţele din comunitatea turco-tătară şi a constatat că aceasta are „o reputaţie impecabilă”. „De aceea, vă rog, nu acceptaţi nominalizarea. Nu fiţi parte a unui joc politic ce nu vă aparţine”, adaugă Băsescu.

basescu fb 18 10 2015 crop

„Pentru doamna Sevil Shhaideh. Doamnă, recunosc faptul că nu vă cunosc şi dacă, până astăzi, v-aş fi întâlnit pe stradă, n-aş fi ştiut cine sunteţi”, scrie Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook, potrivit News.ro.

El spune că, imediat ce a aflat de nominalizarea acesteia, a sunat la Constanţa.

„Mi-am sunat finii tătari (eu le spun fini, ei îmi spun naşu dar şi unii, şi alţii, ştim că la căsătoria lor am fost martori), mi-am sunat cunoştinţe din comunitatea turco-tătară din Constanţa. Toţi au vorbit extraordinar de frumos despre dumneavoastră”, continuă liderul PMP.

Mesajul lui Traian Băsescu pentru Sevil Shhaideh este: „Aveţi o reputaţie impecabilă. De aceea, vă rog, nu acceptaţi nominalizarea. Nu fiţi parte a unui joc politic ce nu vă aparţine”.

Sevil Shhaideh este propunerea făcută miercuri de PSD-ALDE pentru funcţia de premier, la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni. Dacă Sevil Shhaideh va fi numită premier, va fi prima femeie prim-ministru din istoria României.

Sevil Shhaideh are 52 de ani, a absolvit Academia de Studii Economice şi a fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării din 2012 când postul de ministru a fost deţinut de Liviu Dragnea. În mai 2015, ea a fost numită ministru al Dezvoltării.

Anterior numirii în administraţia centrală, a fost, timp de aproape 20 de ani, director în Consiliul Judeţean Constanţa.

La momentul numirii ei în Ministerul Dezvoltării, a apărut informaţia conform căreia Liviu Dragnea i-ar fi fost naş, însă liderul PSD a negat, precizând că în religia musulmană nu există naşi şi că el doar a fost martor, alături de alţii, la căsătoria acesteia.

Shhaideh este membru PSD din iulie 2015, adică după numirea la conducerea Ministerului Dezvoltării.