Traian Băsescu, gazda şefilor de stat şi de guvern din statele membre ale Procesului de Cooperare din Europa de Sud-Est

Data publicării:
cotroceni

Preşedintele Traian Băsescu găzduieşte miercuri, la Palatul Cotroceni, Summit-ul şefilor de stat şi de guvern din statele participante la Procesul de Cooperare din Europa de Sud-Est SEECP. La reuniune participă şefi de stat şi de guvern din 12 state europene. Este de asemenea invitat comisarul european pentru Extindere, Stefan Füle.

FOTO: Administraţia Prezidenţială

România deţine mandatul preşedinţiei acestei structuri de cooperare regională timp de un an, iar preşedintele în exerciţiu al Procesul de Cooperare din Europa de Sud-Est este ministrul de Externe Titus Corlăţean.

Structura de cooperare a fost înfiinţată în 1996 şi include Republica Albania, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Republica Croaţia, Republica Elenă, Republica Turcia, Republica Serbia, Republica Slovenia, Republica Moldova, Muntenegru şi Fosta Republica Iugoslavă a Macedoniei.

Din programul întâlnirii:

- la ora 10:30, în Holul de Onoare se face primirea oficială a șefilor de delegații și se face fotografia oficială;

- la ora 11:00, în Sala Unirii, are loc prima sesiune plenară a SEECP;

- la ora 12:35, în Holul de Onoare se face „fotografia de familie”;

- la ora 13:00, la Muzeul Naţional Cotroceni, în Salonul Florilor, are loc un dejun oficial oferit de preşedintele României în onoarea şefilor de delegaţii.

- la ora 14:30 se desfăşoară cea de-a doua sesiune plenară a SEECP;

- la ora 16:15, în Salonul Ambasadorilor are avea loc o conferinţă de presă comună a preşedintelui României, Traian Băsescu, şi a preşedintelui Republicii Albania, Bujar Nishani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri