Traian Băsescu i-a decorat pe negociatorii acordului privind scutul antirachetă

Data publicării:
aurescu 20mfax-56113

Șeful statului a conferit Ordinul Naţional „Steaua României” - în grad de Comandor, lui Ellen Tauscher, director în cadrul Consiliului Atlantic, Ordinul Naţional „Steaua României” - în grad de Ofiţer, lui Bogdan-Lucian Aurescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” - în grad de Ofiţer lui Daniel Ioniţă, ambasador al României în Regatul Norvegiei și lui Cosmin Dinescu, ambasador al României în Republica Croaţia.

Potrivit unui comunicat al Președinției, au mai primit Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler Ion Gâlea, director general pentru afaceri juridice în Ministerul Afacerilor Externe, Dan-Răzvan Grigorescu, şef serviciu în Direcţia Politici de Securitate din Ministerul Afacerilor Externe și Frank Rose, adjunct al asistentului pentru politica spaţială şi de apărare al secretarului de stat al Statelor Unite ale Americii.

Președintele a acordat Ordinul Naţional „Pentru Merit” - în grad de Ofiţer lui Liviu-Ilie Dumitru, director adjunct al Direcţiei Drept Internaţional şi Tratate din Ministerul Afacerilor Externe, Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler lui Ion Cândea, secretar I în cadrul Delegaţiei Permanente a României la NATO, lui Alice Cornelia Sabău, secretar II în cadrul Delegaţiei Permanente a României la NATO și lui Felix Zaharia, director adjunct, al Direcţiei Drept Internaţional şi Tratate din Ministerul Afacerilor Externe.

Săptămâna trecută, SUA au decis să ajusteze sistemul de apărare antirachetă din Europa și renunță la desfășurarea de rachete interceptoare în Polonia.

În schimb, va consolida măsurile de protecţie antirachetă pe teritoriul american, ca urmare a ameninţărilor din partea Coreei de Nord.

MAE român, contactat de partea americană și informat despre modificările apărute, dă asigurări - în două comunicate - că planurile de la Deveselu rămân în vigoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri