Sari la conținut

Traian Băsescu i-ar graţia pe cei care dau înapoi banii furaţi

„Ştiţi cum aş face eu graţierea pentru furt de bani de la stat? Băi, băiatule, te graţiez dacă dai banii înapoi. Dacă nu, stai acolo”, a spus Traian Băsescu la un post de televiziune, transmite News.ro. Fostul şef al statului a precizat că nu ar fi de acord cu graţierea celor care au tâlhărit sau au omorât oameni.

Traian Băsescu a transmis şi un mesaj către Executiv. „Ministrul Prună şi Guvernul vor trebui să ia măsuri, pentru că România este pe punctul de a fi sancţionată cu 80 de milioane de euro pentru condiţiile din penitenciare”, a spus liderul PMP, precizând că „anumite graţieri selective, pe categorii, trebuie avute în vedere”.

La începutul săptămânii, ministrul Justiţiei a spus că în penitenciare sunt condiţii grave de 26 de ani şi că din 2012 nu s-au mai luat măsuri de igienizare. Raluca Prună a anunţat că va declanşa o dezbatere publică şi că nu exclude nicio măsură, arătând că pot fi şi amnistieri sau graţieri, ca variante de diminuare a suprapopulării, pe care le-ar putea promova printr-o propunere legislativă. Decizia însă aparţine Parlamentului, a adăugat ea.