Traian Băsescu îi reproşează Monicăi Macovei lipsa de reacţie în faţa ciuntirii atribuţiilor ANI cu concursul PDL

Data publicării:
macsescu 1

Preşedintele Traian Băsescu îi reproşează europarlamentarului Monica Macovei că nu a reacţionat public atunci când liderii grupurilor PDL au semnat, alături de liberali şi social-democraţi, pentru reducerea atribuţiilor Agenţiei Naţionale de Integritate.

Într-o declaraţie făcută la postul de televiziune B1, şeful statului i-a reproşat europarlamentarului PDL că nu a avut aceeaşi atitudine critică pe care a demonstrat-o în cazul disputelor legate de numirea şefilor de parchete:

M-am uitat la Monica Macovei, care tot timpul avea atitudine, n-a luat nicio atitudine publică, când şeful grupului PDL de la Cameră a semnat, alături de PSD si PNL, pentru rezolvarea problemelor de incompatibilitate. Parcă mi se pare prea mult pentru un loc eligibil la europarlamentare. Prea mult se sacrifică principiile atâţia ani afişate. Monicăi Macovei, care face morală tuturor, am vrut să-i transmit acest mesaj şi atât”, a ţinut să spună Traian Băsescu.

Pe de altă parte, Traian Băsescu s-a arătat dezamăgit de faptul că, în faza iniţială, liderii celor două grupuri parlamentare ale PDL - Mircea Toader şi Cristian Rădulescu - au semnat pentru diminuarea atribuţiilor ANI:

Pentru mine, marea dezamăgire – dar este doar o confirmare a despărţirii mele de PDL – este că, în faza iniţială, şefii celor două grupuri PDL de la Senat şi Camera Deputaţilor au semnat pentru diminuarea atribuţiunilor ANI. Nu cred că Toader sau Rădulescu au semnat pentru fără să-şi consulte conducerea partidului”, a spus preşedintele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri