Sari la conținut
News Alert

Traian Băsescu îl atacă pe Victor Ponta după ce guvernul a anunțat că vrea să interzică exportul de masă lemnoasă

Neştiutorii de carteVVPonta ameninţă public Ministerul Justiţiei că va da afară tot personalul dacă, pînă la urmă...

Posted by Traian Băsescu on Thursday, May 14, 2015

„Victor Viorel Ponta ameninţă public Ministerul Justiţiei că va da afară tot personalul dacă, până la următoarea şedinţă de guvern, nu-i prezintă soluţii pentru limitarea exporturilor de masă lemnoasă neprelucrată. Nu face asta, că o să le plăteşti salariile! 

Dacă Ponta şi trâmbiţele propagandei lui vor să nu fie ridicoli şi să nu fie căpăciţi peste ceafă de Comisia Europeană, nu au a se atinge de libera circulaţie a mărfurilor, care este una din libertăţile fundamentale ale Uniunii Europene.

Ce poate face guvernul este să elaboreze urgent un program de protejare şi salvare de la exploatare iraţională a pădurilor ca resursă naturală.
Vă asigur că nimeni în UE nu va protesta în faţa unui program de utilizare prudentă şi raţională a pădurilor în România, dar oricine va protesta în faţa unui program de îngrădire a liberei circulaţii a mărfurilor, fie această marfă şi buşteni sau cherestea.

Deci, Ponta dragă, dacă vrei să faci un bine minimal ţării, citeşte şi tu Tratatul de la Lisabona – la care eu am lucrat timp de trei ani şi pe care l-am semnat, iar Parlamentul României l-a ratificat - şi vezi că articolul care te ajută în găsirea soluţiei se află la capitolul mediu şi are numărul 191.

Concluzie: nu îngrădirea liberei circulaţii a mărfurilor este soluţia, ci lansarea imediată a unui program de utilizare prudentă şi raţională a pădurii care să fie aprobat prin lege în regim de urgenţă. Prin acest program poţi limita drastic tăierile de pădure.

Văd că altfel ai rămas cu aceleaşi probleme din vremea MTO, adică nu citeşti şi faci politica naţională după ureche. 

Cu siguranţă şi domnului Iohannis i-ar prinde bine citirea Tratatului de la Lisabona. I se mai spune şi TUE şi l-ar ajuta în dialogul cu domnul Ponta, veşnicul urechist”, a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Guvernul va interzice temporar exporturile de masă lemnoasă

Reacția fostului președinte vine după ce Victor Ponta a cerut reprezentanţilor Ministerului Justiţiei să găsească o soluţie juridică pentru a interzice temporar exporturile de masă lemnoasă, avertizându-i că, în caz contrar, îşi pot găsi de lucru „în altă parte”.