Traian Băsescu îl susţine pe Cristian Diaconescu la prezidenţiale

Data publicării:
cristian diaconescu la cotroceni -5340338-Mediafax Foto-Andreea Alexandru

"Am avut o discuţie cu preşedintele, de rutină. Am vorbit despre probleme de politică internă, de politică externă, în special despre criza din Ucraina. I-am solicitat să-mi facă onoarea de a semna primul pe lista mea de susţinători pentru candidatura în alegerile prezidenţiale. A făcut-o, cu toate datele de rigoare, care trebuie consemnate", a spus, pentru MEDIAFAX, Cristian Diaconescu, candidatul PMP pentru alegerile prezidenţiale. 

Potrivit legii pentru alegerea preşedintelui României, dosarul de candidatură pentru funcţia supremă în stat trebuie să conţină cel puţin 200.000 de semnături de susţinere a candidatului. Alături de semnăturile din partea susţinătorilor pentru candidatul la prezidenţiale mai trebuie depusă la Biroul Electoral Central declaraţia de acceptare a candidaturii, declaraţia de avere, declaraţia de interese, de o declaraţie pe propria răspundere a candidatului în sensul că a avut sau nu calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia. 

Fost titular al portofoliilor Externelor şi Justiţiei, Diaconescu a fost şef al Administraţiei Prezidenţiale în timpul actualului mandat al preşedintelui Traian Băsescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri