Traian Băsescu, în ipoteza că ar candida din nou la Primăria Capitalei: Cum n-am pierdut niciodată, de ce aș spune că n-aș câștiga?

Data actualizării: Data publicării:
Traian Basescu razand
Traian Băsescu Foto: captură TV

Traian Băsescu se consideră destul de în vârstă pentru a candida la Primăria Capitalei, deși nu i-ar displăcea ideea și este convins că ar fi un primar foarte bun. Știe și care ar fi prima măsură pe care ar lua-o, măsură ce ar rezolva problema căldurii și apei calde în București: instalarea unor centrale de cvartal.

Întrebat la Digi24 de ce nu ar mai candida o dată la Primăria Capitalei, fostul președinte - care a fost primar al Bucureștiului între 2000 și 2004 - a spus că în primul rând din cauza vârstei. „La 68 de ani, 69 de ani aproape... sunt copiii ăștia tineri. Deși, vă asigur că aș fi un foarte bun primar”, a spus Traian Băsescu. „În primul rând, n-aș mai sta de vorbă cu RADET-ul, pentru că este pregătit terenul încă din 2004 pentru centralele de cvartal. Ca să înlocuiești infrastructura RADET-ului, acum, costă enorm, or Bucureștiul este pregătit, datorită contorizării la scară de bloc și a automatizării celor 750 de puncte termice - făcute în mandatul meu - este pregătit ca la cvartalul deservit de un punct termic din cele 750 să pui o centrală de cvartal. Înlocuirea infrastructurii RADET-ului este atât de scumpă, încât nu mai merită făcută și atenționez că dacă te apuci de un asemenea program, când termini, când ajungi la un capăt, trebuie s-o iei de la capătul celălalt, pentru că asta e viața fierului, a oțelului, a fontei - e limitată. Deci, centralele de cvartal le-aș introduce rapid”, a detaliat Traian Băsescu.

Întrebat dacă ar câștiga alegerile, în cazul în care ar candida, fostul președinte, în prezent europarlamentar, a spus: „Greu de spus, dar cum n-am pierdut niciodată, de ce aș spune că n-aș câștiga?”

Editor: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri