Sari la conținut

Traian Băsescu: Klaus Iohannis nu va realiza dorinţa unui Guvern PNL, cât timp „îl va mângâia pe corniţe” pe Victor Ponta

„Îmi dau seama ce înseamnă să vii de la primărie la preşedinţie, de aceea consider că este devreme. Ceea ce nu-i putem reproşa preşedintelui Iohannis este lipsa de voinţă şi lipsa de mesaje corecte, a dat mesaje corecte. Deci, cred că este devreme să judecăm un preşedinte. Ce cred că nu se va realiza din dorinţele domnului Iohannis este să guverneze cu un guvern PNL, pentru că atâta timp cât îl mângâi pe corniţe pe premierul Victor Viorel Ponta, nu ai cum să generezi venirea la putere a PNL”, a afirmat Traian Băsescu într-un interviu la postul public de televiziune.

Traian Băsescu a spus că, dacă el ar fi preşedinte şi ar dori să schimbe Guvernul, ar pune presiune pe premier şi nu ar fi declarat că s-a înţeles cu el.

„Nu aş da comunicate cum am convenit, am aranjat, am făcut, ne-am pupat, ne-am înţeles, ne-am nu ştiu ce”, a adăugat fostul președinte.

Traian Băsescu a mai spus că sunt doar două luni de la preluarea mandatului de preşedinte de către Klaus Iohannis şi este „grea schimbarea de la primăria Sibiului la Primăria ţării”, adăugând că el avea o bună experienţă în administraţia publică atunci când a devenit preşedinte, fiind de cinci ori ministru şi primar general al Capitalei, potrivit Mediafax.

El a mai arătat că are certitudinea că preşedintele şi PNL nu vor putea realiza lucrurile promise în campanie dacă nu au măcar „o majoritate micuţă”.

„Nu văd presiunea schimbării şi nu cred că aşa se poate produce declicul schimbării puterii la nivelul Executivului. Am o certitudine, că sunt lucruri pe care preşedintele şi PNL le-au promis în campania electorală şi din proprie experienţă ştiu că, dacă nu ai o majoritate micuţă, măcar doi parlamentrari în plus, nu poţi să treci. În perioada aceea, cât am avut Guvern, atunci s-au făcut asumările pe Coduri, pe legea educaţiei, salarizării, pentru că fără o majoritate în Parlament, preşedintele nu poate să impună. Trebuie să-ţi asumi costurile soluţiei imorale ca să faci o majoritate ca să-ţi faci programul şi dacă te mai şi boicotează, când tu te duci la Paris şi la Bruxelles, premierul zboară în SUA, sigur nu-ţi vine bine”, a adăugat Traian Băsescu.