Traian Băsescu: „Marele fost sindicalist Ciorbea va fi un Avocat al Poporului docil. I s-a mărit bugetul”

Data publicării:
basescu captura

Şeful statului l-a criticat, într-o dezbatere despre statul de drept organizată de Fundaţia Mişcarea Populară, pe Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, pentru că nu a atacat Ordonanţa pentru modificarea Legii Educaţiei.

Victor Ciorbea, „marele fost sindicalist”, este „docil, supus politic şi (...) îl cumperi cu facilităţi”, a spus președintele.

El a declarat că nu se poate spune că supremaţia Constituţiei este realizată, atâta vreme cât guvernele abuzează de ordonanţe de urgenţă şi atât timp cât au un Avocat al poporului, singurul care poate ataca Ordonanţe de urgenţă care este supus politic sau pe care îl cumperi cu facilităţi de ultimă oră, cum s-a întâmplat în şedinţa de Guvern trecută, potrivit Mediafax.

„Domnul Ciorbea este cel mai fericit Avocat al Poporului de la Revoluţie, i s-a mărit bugetul, i s-au creat facilităţi să cheltuiască atât cât are nevoie şi veţi vedea că marele fost sindicalist Ciorbea va fi un Avocat al Poporului docil”, a spus Traian Băsescu.

„Un Avocat al Poporului responsabil ar fi atacat Ordonanţa de Urgenţă de modificare a Legii Educaţiei, pe care a dat-o Guvernul de curând, şi care a făcut din nou, din Educaţie, un chioşc la care să se poată aciziţiona diplome”, a adăugat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri