Traian Băsescu: Mi-am anulat deplasarea la Adunarea Generală a ONU din motive bugetare

Data publicării:
presidency

Foto: presidency.ro

"Vreau să vă spun că şi eu am anulat zborul la sesiunea plenară a ONU exact din motive bugetare, dacă cineva are o curiozitate de ce nu mai plec în Statele Unite în septembrie. Din acest motiv", a afirmat Băsescu, la întâlnirea de la Palatul Cotroceni cu ambasadorii români.

Totodată, el a subliniat necesitatea ca din misiunile diplomatice în schema cărora există un număr considerabil de posturi, cum ar fi cea de la Bruxelles, să se facă redistribuiri de personal către ambasadele din ţările Asiei Centrale.

„Se stă mult mai bine cu personalul în ambasadele de pe teritoriul UE şi mult mai prost cu cele din spaţiul fostei URSS. Mulţi dintre diplomaţi nu au apetit pentru aceste ţări, aş vrea să vă gândiţi, să vă deschideţi apetitul pentru că relaţia cu ţările din Asia Centrală ne este necesară", a afirmat Băsescu.

Acesta a arătat că această zonă uriaşă dincolo de frontiera de Est a ţării oferă oportunităţi economice şi expertiza deţinută de România în acest spaţiu îi asigură şi un profil important în cadrul UE şi NATO.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri