Sari la conținut

Traian Băsescu: Mircea Geoană nu are şanse la prezidenţiale

Nu-i dau nicio şansă (lui Mircea Geoană, n.r.). Nici măcar să fie lăsat de Victor Ponta să fie candidat. Ponta se joacă acum şi cu Călin Popescu Tariceanu şi cu Sorin Opresccu şi cu Mircea Geoană. Îi lasă lasă pe fiecare să se creadă preşedinţi, mai ales că Mircea Geoana a și confirmat că se poate crede președinte timp de o noapte”, a spus Traian Băsescu într-un interviu.

În ceea ce priveşte candidatul PNL, Traian Băsescu vede posibilă o rocadă între Crin Antonescu şi Klaus Iohannis pentru alegerile prezidenţiale.

Crin Antonescu este, ca politician, mai inteligent decât vrea lumea să creadă. Sunt convins că nu va sacrifica candidatura dacă Klaus Iohannis va fi mai bine plasat”, a spus el.

Preşedintele are ceva de spus şi despre Elena Udrea, sigura femeie al cărei nume a fost vehiculat - dar exclusiv neoficial - pentru o cursă la Cotroceni.

Știu că va fi un opozant necruțător. Udrea poate să-l bata fizic pe Ponta, dacă e nevoie. În algeri nu-mi dau seama. M-a surprins evoluția pozitivă a Elenei Udrea ca discurs și atitudine”, a spus Traian Băsescu.

Întrebat, la Digi24,a dacă mai are dorința de a candida pentru fotoliul de la Cotroceni, în condițiile în care a pierdut în fața lui Traian Băsescu în 2009, după ce exit poll-urile îl dăduseră câștigător, Mircea Geoană a răspuns: „Se spune că ce nu te omoară te întărește. Sunt un om mai puternic și mai înțelept decât acum câțiva ani”.