Traian Băsescu: Monica Macovei „a fost în stare de profunde compromisuri în PDL. Şi sigur, venim şi la prezidenţiale, că vrem să ne jucăm”

Data publicării:
monica-macovei-basescu

Preşedintele Traian Băsescu a făcut marţi seară declaraţii şi înainte, şi după anunţul candidaturii Monicăi Macovei la alegerile prezidenţiale din toamnă.

Cu puţin înainte ca Monica Macovei să îşi anunţe intenţia de a se înscrie în alegerile prezidenţiale, şeful statului aprecia că aceasta nu are şanse de îzbândă în acest scrutin, cu toate că „are toate datele pentru un bun candidat”. Mai târziu, când anunţul s-a făcut oficial pe site-ul Macoveipresedinte.ro, el a completat: „Pentru mine nu e nici o surpriză, ştiam că şi-o va anunţa”, a declarat şeful statului la B1TV.

Preşedintele îl susţine pe candidatul Partidului Mişcarea Populară, Cristian Diaconescu.

Întrebat dacă s-a împăcat cu Macovei, preşedintele a răspuns: „Nu, pentru că aici ea îmi spunea cum l-am trădat eu pe Morar.” „Nu poţi să fii atât de demagog încât să mă acuzi de ceva ce tu ştii că-i scris de un ministru al Justiţiei, modul cum se numesc procurorii. Şi asta mi-a arătat carierism. Cum nu pot să nu observ că a fost în stare de profunde compromisuri în interiorul PDL ca să-şi atingă obiectivul de a fi europarlamentar. Acum are garantată pensia de 4000 de euro după ce termină şi al doilea mandat şi sigur venim şi la prezidenţiale - că vrem să ne jucăm”, a spus Băsescu, acuzând-o pe Macovei de lipsă de caracter.

Traian Băsescu a continuat prin a o acuza şi de demagogie: „Un om care a fost doi ani ministrul Justiţiei... când îl cauţi - este salvatorul justiţiei. Nu-i adevărat! Justiţia a fost salvată de judecători şi procurori, de cei 3000 de judecători şi procurori noi, pentru care am semnat decrete de intrare în magistratură. În rest, că venim şi ne cocoloşim pe aici: eu am salvat justiţia, eu i-am făcut nu ştiu ce. Pardon s-avem, nu oamenii politici au salvat justiţia. Singurul lucru pe care mi-l asum este că am protejat justiţia de numiri negociate cu partidele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri