Traian Băsescu: Ne trebuie un guvern competent, care să genereze creştere economică şi locuri de muncă

Data publicării:
basescu cotroceni tribuna presidency-2.ro

Absorbţia scăzută a fondurilor europene este văzută de preşedintele Traian Băsescu ca o vulnerabilitate şi o lipsă de patriotism. Deşi consideră situaţia economică echilibrată, şeful statului vine cu recomandări pentru Executiv. 

Ceea ce ne-ar trebui ar fi un guvern competent, care să genereze creştere economică durabilă şi locuri de muncă. Banii europeni ne stau la dispoziţie. Ne trebuie doar competenţă şi corectitudine ca să-i utilizăm”, a spus Traian Băsescu.

În opinia preşedintelui României, sectorul de stat este grav afectat de numirile politice şi de clientelismul politic. 

Aici se încadrează și companiile feroviare și Transgaz și Romgaz și Termoelectrica și Hidroelectrica și Oltchim, precum și multe altele, sau chiar instituții de autoritate ale statului care sunt, de asemenea, profund afectate de politizare, ca de exemplu ASF, ANAF, ANRE”, este opinia şefului statului.

Superimunitatea aleşilor pune în pericol dreptul românilor de a circula liber

Preşedintele mai spune că dacă nu ar fi fost "lovitura de stat parlamentară" din vara anului trecut, la Consiliul JAI din octombrie 2012 se stabilea intrarea noastră în spațiul Schengen. Şeful statului precizează că păstrarea în guvern al lui Relu Fenechiu şi menţinerea superimunităţii aleşilor pun în pericol dreptul românilor de a circula liber.

Avem, încă, un ministru cu dosar penal în instanță, ceea ce îi face pe europeni să se uite la noi ca la o țară ce are alte standarde politice decât cele europene. Acestea sunt riscuri în ceea ce privește aderarea în Schengen, iar, pe de altă parte, demonstrează că interese politice mărunte sunt pentru actuala coaliție mai presus de interesul național”, a declarat Traian Băsescu.

Acesta a făcut şi portretul preşedintelui potrivit pentru ţara noastră.

„România nu are nevoie de un președinte care să facă să se aştearnă liniștea în viața politică și a instituțiilor statului. România are partide și instituții încă prea departe de a fi perfecte, ceea ce face obligatorii intervențiile publice ale preşedintelui țării, ca element de presiune pentru corectarea lucrurilor”, crede Băsescu.

Întrebat despre viitorul Mişcării Populare, creată la Cotroceni de consilierii săi prezidenţiali, preşedintele spune că fundaţia ar trebui transformată în partid politic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri