Traian Băsescu: O înfrângere dumnezeiască pentru PSD. Dragnea și-a pierdut, pur și simplu, luciditatea

Data publicării:
basescu la digi

Traian Băsescu a declarat, într-o intervenție la Digi24, că votul de la alegerile europarlamentare, de duminică, anunță „o înfrângere dumnezeiască a PSD-ului”. Fostul președinte a spus că Viorica Dăncilă trebuie să-și depună mandatul la președinte, iar despre Liviu Dragnea, Băsescu a afirmat că „și-a pierdut pur și simplu luciditatea” și „trebuia să demisioneze de mult”.

Traian Băsescu a declarat că rezultatul PMP este unul „nesperat” de bun pentru un partid mic, la prezențe mari la vot. „PMP a avut inspirația unei abordări care a atras vreo 150.000 de electori în plus față de bazinul nostru. PMP a avut curaj să-si asume tema europeană în condițiile în care toată campania a fost de dat cu bâta, bazată strict pe teme interne”.

Fostul președinte Traian Băsescu a spus că Viorica Dăncilă ar trebui să-și depună mandat la președinte, precizând că „opțiunile electoratului s-au transformat major, iar acest lucru o obligă să deschidă președintelui posibilitatea de a alcătui o guvernare care să răspundă actualității politice”.

„Eu cred că (social democrații n.r. ) sunt într-o situație dificilă. Eu am spus întotdeauna, chiar dacă am criticat-o, despre doamna Dăncilă că dacă are ceva, are bun simț. Eu aștept de la domnia sa o reacție de bun simț, adică să depună mandatul la președinte. După o asemenea înfrângere este clar că opțiunea politică și opțiunile electoratului s-au transformat major, iar acest lucru o obligă pe doamna Dăncilă să deschidă președintelui posibilitatea de a alcătui o guvernare care să răspundă actualității politice”, a declarat Traian Băsescu, luni.

Traian Băsescu l-a ironizat pe liderul PSD, Liviu Dragnea, pentru solicitarea acestuia adresată Vioricăi Dăncilă de a nu demisiona. „Am văzut că Dragnea, schimonosit și fără niciun fel de autoritate, i-a mai dat și instrucțiuni nu cumva să demisioneze. Ba da. În plus, dacă va rămâne pe poziție, furia va crește împotriva lor și dacă acum au 23 și sunt nemulțumiți, nu cumva să ajungă la 10 procente”, a mai spus Băsescu.

El a mai afirmat că Liviu Dragnea „trebuia să demisioneze de mult” de la șefia PSD. „A fost un caraghios și discursul în care punea și candidat, încă îl și nominaliza, nu arată decât că este un politician care s-a dat mare, dar în momente de criză își pierde rațiunea. (...) E ridicol, și-a pierdut pur și simplu luciditatea”, a adăugat fostul președinte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri