Traian Băsescu: Premierul să nu mai dea semnalul „Lăsaţi să plece preşedintele că recunosc eu Kosovo”

Data publicării:
casa alba-ponta-biden-gov-2.ro

Întâlnirea dintre Victor Ponta și vicepreşedintele Statelor Unite, Joe Biden/ Foto: gov.ro

Autorităţile locale din Crimeea se cramponează, în votul dat cu privire la independenţa Crimeei, de precedentul Kosovo”, a spus şeful statului, în timpul unei conferințe de presă.

Poate şi premierul înţelege că nu mai trebuie dat semnalul: Lăsaţi să plece preşedintele, că recunosc eu Kosovo, imediat. Este o probă de slugărnicie, care nu îşi are rostul când privim la interesul naţional al României şi la realitatea regiunii în care noi trăim”, a spus Traian Băsescu.

Preşedintele a declarat, ulterior, că s-a referit la declaraţiile premierului Victor Ponta, care a spus că are altă poziţie decât cea a preşedintelui cu privire la Kosovo.

O face nu numai public, o face şi în discuţiile bilaterale (..) I se pare că a fi extrem de flexibil îi poate aduce ceva. Eu pot să îi spun că atâta timp cât are în CV un plagiat şi o lovitură de stat, e greu să fii un partener credibil, oricâte concesii ar face”, a spus Traian Băsescu.

Premierul a fost primit, în 2013, la Casa Albă, de vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden. În discuţie a fost abordată şi problema recunoaşterii Kosovo, Victor Ponta spunând că l-a informat pe oficialul american că „anul viitor nu se va întâmpla nimic”, dar că în 2015 România va avea o poziţie coordonată cu partenerii internaţionali, amintește Mediafax.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri