Traian Băsescu respinge ideea unui guvern tehnocrat după alegerile parlamentare din toamnă

Data publicării:
traian basescu fb crop-2

 

Traian Băsescu a declarat, joi seară, într-o emisiune televizată, că obiectivul principal al partidelor politice este de a accede la guvernare, iar instalarea unui guvern tehnocrat ar fi nedemocratică, informează Agerpres. 

„Partidele fac politică pentru a guverna. Când spui că este posibil să nu avem un premier politic rezultat al deciziilor unor partide, de ce mai facem alegerile? Nu are nimic comun cu democrația. (...) Eu personal resping această idee”, a afirmat Traian Băsescu, ca reacție la o declarație a lui Laurențiu Mihai Ștefan, consilierul pe probleme de politică internă a președintelui Klaus Iohannis.

Liderul PMP a respins, totodată, și numele vehiculate de analiștii politici ca potențiali viitori premieri tehnocrați: actualul ambasador în Statele Unite ale Americii, George Maior, și actualul viceprimar Vasile Dâncu. „Nu mi se par fezabile”, a mai spus Traian Băsescu.

Nu este exclusă desemnarea unui alt premier tehnocrat după alegerile legislative din toamnă, a spus Laurențiu Ștefan, consilierul politic al șefului statului, la o conferință organizată de Reuters.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri