Traian Băsescu respinge modificarea Legii privind statutul cadrelor militare

Data publicării:
basescu 20cotroceni 20tribuna 20presidency 20ro-56077

În conformitate cu Articolul unic pct. 5 din legea trimisă la promulgare, cadrele militare, inclusiv generalii şi amiralii, pot fi menţinuţi în activitate după împlinirea vârstei standard de pensionare (care la nivelul lunii martie 2013 este de 55 ani şi 6 luni) până la vârstă de 60 de ani, în raport cu nevoile de încadrare, cu aprobarea anuală a conducătorului instituţiei în care activează.

„Totodată, noua lege precizează în Articolul unic, la punctul 2, că ofiţerii, maiştrii militari şi subofiţerii pot fi trecuţi în rezervă, din oficiu, în situaţia în care nu promovează baremele de pregătire fizică, în condiţiile stabilite prin ordin al ministrului”, se arată în comunicat .

Președintele explică, în textul citat, motivele pentru care a cerut reexaminarea actului normativ ce viza modificarea statutului cadrelor militare.

„O asemenea reglementare privind aprobarea anuală a conducătorului instituţiei pentru menţinerea în activitate a generalilor şi amiralilor, după împlinirea vârstei standard de pensionare, până la vârsta de 60 de ani, nu este oportună, aducând atingere nevoii de stabilitate în ceea ce priveşte managementul forţelor armate”, spune șeful statului.

„De asemenea, considerăm că o asemenea condiţionare ar fi de natură să transforme Armata într-o masă uşor de manevrat, supusă factorului politic”, adaugă președintele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri