Traian Băsescu: România a făcut pași înapoi din vara lui 2012

Data publicării:
515302a095f9cf5813000026-2

În mesajul său, şeful statului a mai transmis că România are o problemă în interiorul societăţii - este tolerantă la corupţie și la nerespectarea regulilor. El participă la un eveniment politic organizat de Fundaţia Mişcarea Populară. Şeful statului a comentat critic şi măsura de înjumătăţire a creditelor propusă de premierul Victor Ponta.

Instabilitatea instituțiilor statului, atacul la instuții, denigrarea instituțiilor care sunt parte a sistemului european sunt elemente care ne scot din criteriile politice. Instituția Parlamentului României nu funcționează ca o instituție la standarde europene. România a făcut pași înapoi din vara lui 2012. Vă spun că în vara anului 2012 era stabilit ca în toamnă România să intre în spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime, urmând faza a doua, cu frontierele terestre. Oricât ar împrăștia Victor Ponta ajutoare, oricât ar prelua la bugetul de stat rate ale datornicilor, nu vom fi un stat civilizat până când nu vom îndeplini criteriile politice”, a afirmat președintele.

Preşedintele Băsescu a făcut apel la cei care au intrat în Mişcarea Populară să nu atace PDL, spunând că „nu ei sunt adversari”. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri