Sari la conținut

Traian Băsescu: Să tăiem din capul locului varianta România, de capul său, invadează R. Moldova  

 

„Vreau să ne înţelegem cu lucrul acesta, să tăiem din capul locului varianta România, de capul său, invadează Republica Moldova”, a declarat Traian Băsescu la Adevărul LIVE, despre scenariul în care ceeea ce se întâmplă în Ucraina ar putea să se repete şi în Republica Moldova.

Şeful statului a precizat, însă, că ce s-a întâmplat în Crimeea este o proiecţie pentru un scenariu care s-ar putea întâmpla în Republica Moldova, adăugând: „Nu ne-ar conveni un astfel de scenariu aplicat în Republica Moldova”.

Traian Băsescu a ţinut să precizeze că adesea a depistat „aproape o plăcere a politicienilor moldoveni, la vârf, să bârfească mai degrabă România, decât Federaţia Rusă”.

„Este un lucru pe care trebuie să îl spunem cinstit, le-am spus şi în faţă când am avut ocazia să o fac”, a arătat şeful statului.

El a precizat că, în opinia sa, „abordarea politică la Chişinău este una riscantă, aceea de a menaja continuu sensibilităţile Federaţiei Ruse şi a nu spune drept în faţă, la Moscova, ce vrea, ce doreşte, cum vrea să rezolte problema transnistreană, cum vrea să evolueze mai departe în direcţia Vest, dacă este o dorinţă sinceră a politicienilor”.