Traian Băsescu: Să tăiem din capul locului varianta România, de capul său, invadează R. Moldova  

Data publicării:
basescu bruxelles 14 sept crop

 

„Vreau să ne înţelegem cu lucrul acesta, să tăiem din capul locului varianta România, de capul său, invadează Republica Moldova”, a declarat Traian Băsescu la Adevărul LIVE, despre scenariul în care ceeea ce se întâmplă în Ucraina ar putea să se repete şi în Republica Moldova.

Şeful statului a precizat, însă, că ce s-a întâmplat în Crimeea este o proiecţie pentru un scenariu care s-ar putea întâmpla în Republica Moldova, adăugând: „Nu ne-ar conveni un astfel de scenariu aplicat în Republica Moldova”.

Traian Băsescu a ţinut să precizeze că adesea a depistat „aproape o plăcere a politicienilor moldoveni, la vârf, să bârfească mai degrabă România, decât Federaţia Rusă”.

„Este un lucru pe care trebuie să îl spunem cinstit, le-am spus şi în faţă când am avut ocazia să o fac”, a arătat şeful statului.

El a precizat că, în opinia sa, „abordarea politică la Chişinău este una riscantă, aceea de a menaja continuu sensibilităţile Federaţiei Ruse şi a nu spune drept în faţă, la Moscova, ce vrea, ce doreşte, cum vrea să rezolte problema transnistreană, cum vrea să evolueze mai departe în direcţia Vest, dacă este o dorinţă sinceră a politicienilor”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri