Traian Băsescu și Victor Ponta, vedetele alegerilor europarlamentare deși nu candidează

Data publicării:
Traian Basescu Victor Ponta colaj

În programul premierului figurează aproape zilnic vizitarea unei fabrici sau a unui spital, inaugurarea unui centru, întâlniri cu oameni de afaceri şi alte acţiuni care ţin de responsabilitatea unui prim-ministru. Vizitele se încheie însă cu mitinguri electorale.

Ce răspunde Victor Ponta, întrebat dacă este în campanie electorală?

„În... am fost acum, am avut o întâlnire politică, însă după cum ştiţi foarte bine am fost să verific două investiţii, din bani europeni şi din bani de la buget... pentru că e vorba de investiţii economce importante.”

Investiţiile economice importante au fost pretextul pentru o întâlnire cu simpatizanții. La fel s-a întâmplat și la Buzău. Premierul a plecat la o întâlnire cu aleșii locali și s-a trezit într-o sală plină cu susținători care scandau „Ponta președinte!”.

Aceeaşi metodă este folosită şi de Traian Băsescu. A camuflat câteva acţiuni electorale într-o dezbatere despre stat, organizată nu de Partidul Mișcarea Populară, ci de fundația cu același nume. Programul său de la Arad şi Timişoara a fost publicat pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale. La față locului, era gata-gata să fie dat de gol. Simpatizanții s-au comportat exact ca la un miting electoral.

Au fost și situații în care șeful statului nu s-a ferit să facă imagine Partidului Mișcarea Populară. A participat la evenimente ale formațiunii și a pozat pe plajă cu Elena Udrea, în tricou cu sigla PMP. Traian Băsescu a recunoscut că niciun președinte nu s-a mai comportat așa, dar e doar o problemă de moralitate, nu de legalitate, a mai spus șeful statului. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri