Traian Băsescu: Spre surprinderea mea, am aflat că România a transmis la Bruxelles două nominalizări pentru funcția de comisar european

Data publicării:
traian basescu declaratie despre bercea mondial - presidency 1

 

„Vreau să fiu foarte clar, nu intenţionez niciun fel de dispută, nu creez o dispută, este dreptul Guvernului să acţioneze aşa. Dar, spre surprinderea mea, am aflat că avem două nominalizări transmise la Bruxelles, suntem unul din puţinele state care au acceptat această rugăminte a preşedintelui Jean-Claude Juncker”, a menţionat Traian Băsescu.

„Niciodată reprezentantul României în Comisia Europeană nu a fost desemnat de preşedinte, întotdeauna însă a fost desemnat într-o înţelegere (...), întotdeauna desemnările le-au făcut guvernele în colaborare cu preşedintele. Nu mă deranjează că de data aceasta am aflat de la Bruxelles că România a făcut două desemnări, ci cred că trebuie avut în vedere faptul că Legea 373 prevede o procedură internă, parlamentară, audierea celui propus pentru funcţia de comisar în comisia de specialitate a Parlamentului", a mai spus șeful statului.

Traian Băsescu a fost întrebat despre a doua nominalizare făcută de Guvern pentru postul de comisar european, însă a refuzat să precizeze despre cine este vorba.

„Eu știu că sunt două nominalizări, dar nu știu care”, a răspuns șeful statului la întrebarea jurnaliștilor.

Premierul Victor Ponta a declarat, în 31 iulie , agenţiei Mediafax că a transmis scrisoarea prin care Dacian Cioloş este propus pentru un nou mandat de comisar european din partea României, pentru portofoliul Agriculturii.

Premierul a precizat că a transmis scrisoarea după ce a discutat cu preşedintele ales al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Potrivit euractiv.com, România ar avea un candidat de rezervă și acesta ar fi Corina Crețu, în prezent vicepreședinte al Parlamentului European. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri