Traian Băsescu: Țin foarte mult la Darius Vâlcov, dar afecta credibilitatea țării

Data publicării:
Traian Basescu si Darius Valcov ceremonie de investire ministru de finante-Mediafax Foto-Octav Ganea

Din păcate, cred că nici premierul și nici președintele nu înțeleg ce înseamnă să menții un ministru al Finanțelor care este deja pus sub învinuire. Vreau să fiu foarte clar, eu îl știu pe Vâlcov de copil, țin la el. Îl știu. A crescut în organizația de tineret a PDL, a trecut pe urmă la PSD. Nu neg, eu m-am dus să-l susțin când avea 28 de ani să devină primar de Slatina. Țin foarte mult la el. El a fost din generația cu Scripcaru, cu Falcă, generația aceea care pe urmă s-a afirmat și a câștigat multe primării”, a spus Traian Băsescu.

A trecut pe urmă la PSD, la USL, nu știu unde a trecut... nu am nimic personal cu el. Eu mă gândesc la România. Când ministrul de Finanțe este acuzat, în acel moment orice ministru de Finanțe pune pixul pe birou și pleacă din minister, pentru că altfel afectează credibilitatea țării. Dacă e vorba de acuzații la ministrul Mediului, poți să mai aștepți 15 zile, cât spune în Codul muncii. Dacă e ministrul Tineretului și Sportului, și la ăla aștepți 15 zile. Dacă e ministrul Culturii... poți să aștepți că avem legislația muncii”, a mai spus fostul șef al statului.

Trebuia revocat imediat și să rămână într-un colectiv privat care să contribuie la realizarea Codului fiscal, dar să nu mai intre în minister ca ministru”, a punctat Traian Băsescu. 

Ieri, premierul Victor Ponta a anunțat că Darius Vâlcov și-a dat demisia din funcția de ministru al Finanțelor.

Anunțul premierului a venit la puțin timp după solicitarea președintelui Klaus Iohannis. Șeful statului a scris că demnitarii care au probleme cu justiţia compromit clasa politică în general și credibilitatea instituțiilor statului în ochii cetățenilor.

Și fostul președinte Traian Băsescu a postat un mesaj pe contul său de Facebook, sâmbătă noaptea, adresat atât președintelui României, Klaus Iohannis, cât și premierului Victor Ponta, cerând remanierea ministrului de Finanțe, Darius Vâlcov, precizând că acest lucru nu înseamnă că îl consideră vinovat.

Citiți și
DNA: Darius Vâlcov primea mită în pungi de plastic. Se întâlnea cu suspecții în cimitir
Contractele lui Darius Vâlcov
Victor Ponta: Mă gândesc la un ministru de Finanţe cel puţin la fel de bun cum a fost Darius Vâlcov
Darius Vâlcov, de la primar PDL la ministru PSD. Promovat de Traian Băsescu, devenit ministru în cabinetul Ponta

Trafic de influenţă şi luare de mită sunt acuzaţiile pe care procurorii anticorupţie i le aduc fostului ministru de Finanţe Darius Vâlcov. Infracţiunile ar fi fost săvârşite în perioada în care acesta a fost primarul municipiului Slatina. Darius Vâlcov ar fi favorizat un om de afaceri să obţină contracte de milioane de euro pentru extinderea reţelei de apă din judeţul Olt.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri