Sari la conținut

Traian Băsescu: UDMR nu trebuie să intervină în disputa internă a PSD

Liderul PMP, Traian Băsescu, cere reprezentanților UDMR să nu intervină „în disputa internă” a PSD, arătând că „amestecul oricărui partid parlamentar în această afacere nu va face decât să afecteze, în continuare, calitatea guvernării”.

„Din declarația domnului Kelemen Hunor, președintele UDMR, am înțeles că UDMR urmează să analizeze cum se va poziționa la moțiune. Fac un apel la UDMR să înțeleagă că suntem în fața unei răfuieli în interiorul PSD. Amestecul oricărui partid parlamentar în această afacere, între clanurile din interiorul PSD, nu va face decât să afecteze, în continuare, calitatea guvernării. De aceea, cred că UDMR nu ar trebui să intervină în această dispută internă. Este corect ca răfuiala dintre clanurile din PSD să fie tranșată strict în interiorul PSD, chiar dacă acest lucru se va petrece sub cupola Parlamentului. Până la urmă, UDMR își poate negocia eventualele interese cu câștigătorul, care oricum va avea nevoie de o alianță cu UDMR", a scris Băsescu, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat sâmbătă că a primit mandat de la colegii săi pentru a discuta cu toți cei care doresc situația politică creată.

„Începând de luni vom discuta cu reprezentanții guvernului, cu reprezentanții coaliției de guvernare PSD-ALDE și cu oricine dorește să avem discuții pe această situație creată. Nu vrem și nu putem să decidem în ceea ce privește conflictele dintr-un alt partid. Nu vrem să intervenim și nu vrem să arbitrăm conflictele lor interne, dar nici nu putem accepta că o decizie a Coaliției de guvernământ nu poate fi pusă în aplicare. De aceea ar fi bine să găsească ei o soluție, înainte de a căuta soluții în afara Coaliției de guvernare'', a afirmat Kelemen Hunor.

„Noi vom lua o decizie legată de moțiunea de cenzură nu azi, nu mâine, nu poimâine. Vom lua o decizie probabil miercuri, înainte de vot, la ședința comună a grupurilor reunite'', a mai spus liderul UDMR.