Traian Băsescu, vizită în Turcia. Emil Hurezeanu: Marea Neagră este, de fapt, un lac ruso-turcesc

Data publicării:
emil hurezeanu - captura digi24-1

În contextul vizitei șefului statului la Ankara, jurnalistul a evocat declarația făcută de președinte în 2005, la San Francisco.

Eu nu fac afirmații de acum. Marea Neagră este tratată ca un lac rusesc de sute de ani”, a spus atunci Traian Băsescu.

Atunci s-au supărat cel mai puțin rușii. Cei care s-au supărat și au avut motive de supărare cred că au fost turcii. Să vedeți ce parteneriat strategic au cu rușii la Marea Neagră: duopol. De fapt, Marea Neagră este un lac ruso-turcesc. Turcii au problemele lor vechi și multe cu rușii, dar, în mare, se înțeleg, pentru că au multe în comun”, a explicat Emil Hurezeanu.

Acesta a comentat și declarația șefului statului privind susținerea României pentru aderarea Turciei la Uniunea Europeană.

L-am asigurat pe preşedintele Gul că România susţine fără rezerve succesul negocierilor de aderare a Turciei la Uniunea Europeană şi credem că a venit timpul accelerării acestui proces”, a spus preşedintele Traian Băsescu, în declaraţia de presă susținută alături de omologul său, Abdullah Gul.

E bine să o spună, dar la ce folosește când Franța vrea să facă referendum pentru intrarea Turciei în UE? Știm bine că rezultatul unui astfel de referendum va fi negativ”, a precizat Emil Hurezeanu. El a reamintit, în context, că și Turcia a susținut aderarea României la NATO. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri