Traian Băsescu: Vladimir Putin nu se va opri la Crimeea. Se uită cu jind la gurile Dunării

Data actualizării: Data publicării:
basescu bruxelles 14 sept crop 1
Preşedintele Traian Băsescu a spus, sâmbătă, că el crede că preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, se uită cu jind la gurile Dunării, şeful statului amintind afirmaţia sa că „Marea Neagră este lac rusesc”, pentru care a fost blamat, dar care acum este o realitate.  

„Aceste riscuri există. Măsurile care s-au luat au vrut să fie un semnal că lumea civilizată nu acceptă modul în care se manifestă Federaţia Rusă şi Vladimir Putin. Este o agresiune la adresa Ucrainei.

Cred că vor mai urma acte de agresiune, nu împotriva statelor NATO, dar acolo unde NATO nu există, pentru Putin nu există. În gândirea preşedintelui Putin există bunul plac al domniei sale.

Sunt îngrijorat de evoluţiile viitoare, chiar dacă nu există un pericol direct de agresiune la adresa României.

Schimbarea frontierelor în regiune nu este exclusă şi poate cei care m-au blamat când am spus Marea Neagră - lac rusesc, acum, după ce văd Crimeea luată, poate îmi vor da dreptate.

Expresia este una care defineşte o realitate politică, dar şi militară. Acum, în Marea Neagră, Federaţia Rusă face ce vrea prin dispunerea reurselor militare.

Totul până la teritoriul statelor NATO. Aici avem şi noi interese împreună cu aliaţii, prietenii din UE obiectivul major trebuie să fie tractarea cât mai rapidă către şi în Uniunea Europeană a Republici Moldova”, a declarat Traian Băsescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri