Tranzacţiile parlamentarilor pe final de an

Data publicării:
parlament - 6846216-Mediafax Foto-Mihai Dascalescu

Liberalul Ludovic Orban şi-a realizat o dorinţă veche: şi-a cumpărat o casă, aproape de Bucureşti. I-a cerut bani unui coleg, iar acesta l-a împrumutat cu zeci de mii de euro, pentru ca liberalul să nu mai facă un credit bancar.

Discret şi fără apetit pentru imobiliare, aşa cum sunt mulţi dintre colegii lui din Parlament, liberalul Ludovic Orban a intrat în rândul aleşilor cu proprietăţi. Prim-vicepreşedintele PNL locuia din 2003 într-un apartament de 86 de metri pătraţi, în Capitală. În a doua jumătate a acestui an, Ludovic Orban şi-a cumpărat o casă la nici 10 km de Bucureşti, în Dobroeşti, judeţul Ilfov. Are 200 de metri pătraţi şi a fost cumpărată cu bani dintr-un împrumut. Dar nu de la bancă, ci de la liberalul Mircea Cazan. 80 de mii de euro în total.

I-am promis domnului Orban că îl ajut. Între timp, mi-am cumpărat şi eu maşină, mi-am cumpărat altceva, dar promisiunea rămâne promisiune. E o situaţie umană şi colegială şi indiferent cine mi-ar fi cerut, dacă am promis şi dacă pot, ori că e el sau că era Alina Gorghiu sau dacă era Crin Antonescu sau dacă era altcineva, la fel făceam”, a spus Mircea Cazan.

La rândul său, Mircea Cazan a împrumutat, în aceeaşi zi în care l-a ajutat pe Ludovic Orban, 30.000 de euro de la trei persoane fizice şi 80.000 de lei de la o altă persoană.

Un alt gen de tranzacţie a făcut deputatul PPDD, Ştefan Burlacu. A rămas cu o casă din două, după ce a donat locuinţa de 190 de metri pătraţi din Chiajna, cumpărată de soţie. Mai practici au fost alţi doi parlamentari. Fostul deputat PNL, George Scutaru, acum consilier prezidenţial şi senatorul PDL, Alexandru Pereş şi-au luat maşini. Ambii au preferat să facă achiziţia în rate. Alexandru Pereş se declară mulţumit. 

„Locuiesc într-un judeţ care are şi zonă de munte şi drumuri mai greu practicabile pentru maşină, limuzină sau berlină şi dacă tot am renunţat la maşinile Senatului m-am hotărât să îmi cumpăr un Duster”, a spus Alexandru Pereş, senator PDL.

Sunt şi aleşi care au strâns bani. Deputatul PNL Sorin Teju a vândut un spaţiu comercial cu 270 de mii de lei. Senatorul PSD, Iulian Cristache a pus deoparte aproape 45 de mii de lei şi 15 mii de lire sterline. Iar Andrei Voloşevici, senator independent şi-a completat declaraţia de avere cu banii câştigaţi din consultanţa juridică, peste 40 de mii de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri